Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна салати › Салат нісуаз з бобами
Салат нісуаз з бобами

Салат нісуаз з бобами

Салат Нісуаз - страва французької, прованської кухні. Базовими інгредієнтами цього салату є помідори, оливкова олія і часник, які складають основу провансальської кулінарії. Характерними інгредієнтами для класичного рецепту салата Нісуаз є тунець, анчоуси і маслини. Традиційний салат Нісуаз готується тільки із сирих овочів, лише тоді можна повною мірою насолодитися якістю продуктів. Часто в салат додають відварну картоплю або відварну стручкову квасолю. Легкий, смачний, освіжаючий салат Нісуаз може бути поданий в якості основної страви або як гарнір для рибних і м'ясних страв.

Кількість порцій 6
Час приготування 20 хв

  1. 1. Боби — 225 г.
  2. 2. Картопля — 450 г.
  3. 3. Тунець консервований у власному соку — 350 г.
  4. 4. Цибуля червона — 1 шт.
  5. 5. Маслини — 115 г.
  6. 6. Часник — 10 г.
  7. 7. Цибуля-шалот — 10 г.
  8. 8. Анчоуси — 12 шт.
  9. 9. Сік лимонний — 45 мл.
  10. 10. Оцет винний — 50 мл.
  11. 11. Олія оливкова — 225 мл.
  12. 12. Сіль — 2 ч. л.
  13. 13. Перець чорний мелений — 0,5 ч. л.
  14. 14. Салатне листя — 1 пучок
  15. 15. Яйце куряче — 6 шт.
  16. 16. Помідори — 4 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Боби необхідно попередньо на ніч замочити в холодній воді. Після чого відварити. Картоплю відварити в підсоленій воді.

  2. У мисці змішати боби, нарізану картоплю, нарізану кільцями червону цибулю, нарізаний тунець і маслини. Обережно перемішати. Прибрати в холодильник на 4 години.

  3. У мисці змішати подрібнену цибулю-шалот, анчоуси, влити лимонний сік, оцет і оливкову олію, збити вінчиком. Додати сіль і перець.

  4. Викласти на тарілки салатне листя, скропити приготовленим соусом зверху, викласти зварені і нарізані яйця і помідори на листя салату. На помідори та яйця знову збризнути соусом. Суміш із тунця і овочів заправити соусом, що залишився, обережно перемішати, викласти зверху яєць і помідорів.