Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна без термічної обробки риба › Салат з тунця і фенхеля по-тосканськи
Салат з тунця і фенхеля по-тосканськи

Салат з тунця і фенхеля по-тосканськи

У самому центрі Італії розташований регіон Тоскана. Як відомо, тосканська кухня - це проста сільська, селянська кухня. Корисні для здоров'я натуральні інгредієнти, які використовуються в приготуванні легких, поживних блюд, - це візитна картка тосканської кухні. Взагалі, обов'язковим елементом будь-якого італійського обіду є свіжі овочі і різноманітні салати, і звичайно ж, середземноморська риба і морепродукти. У салаті з тунця і фенхелю по-тосканськи чудовим чином об'єднуються смаки і аромати - солодкість фенхелю, гіркота цибулі, прянощі селери, які в сукупності лише підкреслюють смак головного інгредієнта - тунця.

Кількість порцій 4
Час приготування 15 хв

  1. 1. Олія оливкова — 5 ст. л.
  2. 2. Сік лимонний — 3,5 ст. л.
  3. 3. Сіль — за смаком
  4. 4. Перець чорний мелений — за смаком
  5. 5. Естрагон (листя) — 1,5 ст. л.
  6. 6. Петрушка — 1,5 ст. л.
  7. 7. Тунець консервований в олії — 250 г.
  8. 8. Корінь фенхелю — 0,5 шт.
  9. 9. Стебло селери — 1,5 шт.
  10. 10. Цибуля червона — 0,5 шт.
  11. 11. Перець болгарський — 0,5 шт.
  12. 12. Суміш салатного листя — 300 г.
  13. 13. Маслини — 3,5 ст. л.
  14. 14. Помідори черрі — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вилити в миску оливкову олію і лимонний сік, додати сіль, перець, естрагон і петрушку. Перемішати.

  2. Окремо в мисці змішати тунець з подрібненим фенхелем, селерою, цибулею, перемішати. Додати приготовану заправку (залишити трохи заправки).

  3. Листя салату порізати смужками, додати до заправки, яка залишилася.

  4. Викласти на тарілку листя салату в заправці, викласти зверху рибну суміш. Прикрасити нарізаним перцем та маслинами з помідорами.