Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна східна рис зима › Роли шиітаке
Роли шиітаке

Роли шиітаке

Якщо ви сьогодні захотіли суші, але вегетаріанські, тобто без ікри і риби, то сміливо можете готувати суші шиітаке. Вони також відмінно впишуться на ваш сьогоднішній вечірній стіл, якщо, наприклад, ви дотримуєтеся посту. Отже, вам не буде потрібно в цій страві риба, але зате вам потрібні будуть гриби шиїтаке. Незважаючи на відсутність в суші риби, страва принесе для вашого організму чимало користі. Так як шиітаке - це дуже корисні гриби і можуть вживатися не тільки в їжу, але і в якості ліків від хвороб верхніх дихальних шляхів, хвороб печінки, знемоги і слабкості, а також для підвищення життєвої сили. Роли шиітаке наситять ваш організм необхідними корисними речовинами і стануть справжнім сюрпризом для ваших близьких.

Кількість порцій 6
Час приготування 150 хв

  1. 1. Рис круглозернистий — 300 г.
  2. 2. Оцет рисовий — 2 ч. л.
  3. 3. Водорості норі — 4 шт.
  4. 4. Соус соєвий — 3 ст. л.
  5. 5. Вода — 350 мл.
  6. 6. Цукор — 2 ч. л.
  7. 7. Сіїтаке сушені — 30 г.
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Маринований імбир — 30 г.
  10. 10. Васабі — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для приготування ролів взяти рис, листи норі, сушені гриби сіїтаке, соєвий соус.

  2. Сіїтаке залити окропом і залишити настоюватися 1 годину.

  3. Потім воду злити, залити гриби новою водою і варити 1 годину на повільному вогні після закипання.

  4. Гриби остудити, зрізати ніжки, а шляпки нарізати соломкою.

  5. Розігріти 2-3 столові ложки соєвого соусу і обсмажити гриби 2-3 хвилини, додати за смаком чорного меленого перцю і постійно помішувати.

  6. Промитий під проточною водою рис, залити 350 мл. холодної води, довести до кипіння на великому вогні, потім накрити кришкою і варити 12 хвилин.

  7. Після того як рис зварився, дати йому настоятися під кришкою ще 10 хвилин.

  8. Приготувати заправку для рису: з'єднати по 2 чайні ложки рисового оцету, теплої води та цукру. Все добре перемішати, до розчинення цукру.

  9. У готовий гарячий рис влити заправку, добре все перемішати і остудити.

  10. Листи норі розрізати навпіл. Розподілити рис на половині норі рівномірним шаром товщиною приблизно 1 см.

  11. Потім викласти порізані сіїтаке.

  12. Акуратно і максимально щільно загорнути рулет. На виході із зазначеної кількості виходить 7-8 ролів.

  13. Готові роли залишити полежати швом вниз протягом 5 хвилин.

  14. Кожен рол розрізати на 6 рівних частин. Подавати роли з соєвим соусом, маринованим імбирем і васабі.