Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна українська зима › Печеня з курки
Печеня з курки

Печеня з курки

Одним з найсмачніших і найбільш популярних страв, звичайно ж, є куряча печеня, адже куряче м'ясо характеризується своєю дієтичністю та легкістю споживання. Крім того, наш спосіб приготування займе у вас мало часу і ви отримаєте максимум поживності для вашого організму, адже запечене м'ясо є набагато корисніше, ніж, наприклад, смажене. Зрозуміло що, щоб м'ясо курки було більш смачним, його потрібно замаринувати, в нашому випадку ми використовуємо самостійно приготований соус з вершкового масла, духмяного розмарину та цедри трішки кислого лимона. Отримавши такі компоненти в допомогу, наше м'ясо не потребуватиме більше ніяких доповнень. Дана страва хоч і є простою та швидкою у приготуванні, проте вона може запросто прикрасити будь-який святковий стіл.

Кількість порцій 4
Час приготування 100 хв

  1. 1. Курка — 1 шт.
  2. 2. Вершкове масло — 0,75 чашки
  3. 3. Лимон — 3 шт.
  4. 4. Розмарин — 4 гілочки
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 200°C градусів. Знадобиться цедра лимона. Для цього можна використовувати спеціальний ніж або тертку.

  2. Потім видалити листя з однією з гілочок розмарину і дрібно їх нарізати. У мисці змішати розм'якшене вершкове масло, лимонну цедру, розмарин, сіль і перець за смаком.

  3. Лист для випікання застелити фольгою і викласти на ній курку черевцем вгору. Тепер натерти курку приготованим соусом, причому намагатися не втратити жодного міліметра. Навіть у важкодоступних місцях.

  4. Розрізати лимон навпіл і збризнути курку соком одного лимона.

  5. Тепер заповнити порожнину курки: всередині має бути 4 половинки лимона і розмарин, що залишився. Залишилось тільки відправити печеню з курки в духовку.

  6. Випікати страву 1 годину 15 хвилин. Коли курка буде готова, можна сповна насолодитися її відмінним смаком!