Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна європейська сімейне свято десерти › Пудинг з яблуками, родзинками і цукатами
Пудинг з яблуками, родзинками і цукатами

Пудинг з яблуками, родзинками і цукатами

Пудинг - це популярне у Великобританії, США, Канаді та Австралії блюдо, яке готується з борошна, хлібних крихт, яєць, жиру, вершків і спецій на водяній бані. У солодкі пудинги зазвичай заливаються яйця з молоком, а в яєчно-молочну суміш також іноді додають який-небудь алкоголь - коньяк, бренді, ром і т.д. Для несолодких пудингів, наприклад, із субпродуктів та м'яса, використовується жир. При приготуванні пудингу з яблуками, родзинками і цукатами яловичий жир обов'язково потрібно відокремлювати від плівки і використовувати черству булку з обрізаними корками. Готовий пудинг викладають на блюдо, виливають на нього залишки рому, підпалюють ром і надзвичайно красивий палаючий пудинг подають на стіл.

Кількість порцій 6
Час приготування 120 хв

  1. 1. Ром — 150 мл.
  2. 2. Цуор ванільний — 10 г.
  3. 3. Жир яловичий — 100 г.
  4. 4. Яблука — 200 г.
  5. 5. Родзинки — 300 г.
  6. 6. Цукати — 100 г.
  7. 7. Хліб білий — 200 г.
  8. 8. Варення з чорної смородини — 100 мл.
  9. 9. Цукор — 200 г.
  10. 10. Борошно пшеничне — 100 г.
  11. 11. Яйце куряче — 4 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Жир посікти ножем на дошці, присипаючи борошном, щоб жир став консистенцією крупинок. Перекласти в миску, додати родзинки, нарізані яблука, цукати і ванільний цукор.

  2. Хліб розтерти через сито в крихту, яку після, додати в суміш. Додати варення з чорної смородини, всипати цукор, влити 100 мл. рому, вбити яйця, ретельно перемішати всю масу.

  3. Змастити велику серветку маслом, покласти в друшляк, викласти в неї зверху масу для пудингу, зав'язати кінці серветки вузлом, у вузол протягнути палицю, опустити в каструлю з киплячою водою на плиті, палицю розмістити на стінках каструлі.

  4. Постійно підливати трохи води, яка википатиме в каструлі, пудинг повинен бути весь час покритий водою, при цьому не торкатися дна каструлі. Варити необхідно 1,5 години.

  5. Готовий пудинг викласти на тарілку, остудити трохи.