Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна плита обід › Пряна форель з огірком
Пряна форель з огірком

Пряна форель з огірком

Страви з форелі по праву вважаються одними з найпопулярніших. Вони прекрасно доповнюють звичайне повсякденне меню і вдало прикрашають будь-яке святкове. Ніжне і смачне м'ясо форелі давно заслужило популярність у кухнях різних народів світу. Приготувати форель можна найрізноманітнішими способами. Багато господинь віддають перевагу смаженню риби, як запропоновано і в даному рецепті. Спочатку шматочки риби маринують в суміші з йогурту і пряних трав, а потім швидко обсмажують в олії до золотистої скоринки. Подають форель на стіл гарячою з гарніром з огірків.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Філе форелі — 800 г.
  2. 2. Йогурт — 100 мл.
  3. 3. Часник — 2 шт.
  4. 4. Імбир — 40 г.
  5. 5. Кумин мелений — 1 ч. л.
  6. 6. Олія рослинна — 50 мл.
  7. 7. Перець каєнський — 0,2 ч. л.
  8. 8. Оцет рисовий — 2 ст. л.
  9. 9. Огірки — 2 шт.
  10. 10. Олія оливкова — 100 мл.
  11. 11. Кінза — 0,5 пучка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кінзу подрібнити, імбир очистити і дрібно нарізати. Половину подрібненого імбиру змішати з кінзою в мисці, додати в миску йогурт, кумин і каєнський перець.

  2. Рибу покласти в маринад в мисці. Необхідно маринувати рибу одну ніч.

  3. Огірки нарізати соломкою, змішати огірки з імбиром, який залишився, додати в цю суміш оцет і кінзу. Додати перець за смаком.

  4. Витягнути рибу з маринаду, розігріти сковороду-гриль, змастити олією, викласти рибу на сковороду, обсмажити з обох сторін протягом 6 хвилин.

  5. При подачі викласти рибу з гарніром з огірків.