Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна без термічної обробки › Португальський червоний суп
Португальський червоний суп

Португальський червоний суп

Жителі Португалії люблять дуже смачно і ситно поїсти. Відомо, що Португалія - це країна томатів. Тут готують найрізноманітніші салати, соуси, другі страви і, звичайно, ж супи і все це з томатів. Супи португальські - це особлива справа. Вони вважаються тут дуже корисними, так як в Португалії не прийнято робити зажарку та ще й на соняшниковій олії. У супи додають просто оливкову олію. У цьому весь і секрет. Про користь оливкової олії можна говорити дуже багато. Але сьогодні не про неї, а про португальський червоний суп. Його особливість полягає в тому, що він подається холодним. Так як соняшникова олія для нас набагато звичніша, то в рецепті присутня саме вона, хоча якщо ви хочете, можете замінити її на оливкову.

Кількість порцій 1
Час приготування 30 хв

  1. 1. Томати — 300 г.
  2. 2. Зелений солодкий перець — 1 шт.
  3. 3. Часник — 4 зубчика
  4. 4. Рослинна нерафінована олія — 4 ст. л.
  5. 5. Сік лимона (або оцет) — 1,5 ст. л.
  6. 6. Холодна кип'ячена вода — 1,5 ст.
  7. 7. Черствий хліб — 200 г.
  8. 8. Зелень — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Часник розтерти разом із сіллю. Зелений солодкий перець дрібно нарізати. Помідори очистити від насіння і шкірки, дрібно нарізати (для швидкого варіанту насіння можна і залишити) і збити виделкою.

  2. У кип'ячену холодну воду влити рослинну олію, лимонний сік або оцет, покласти подрібнену зелень.

  3. Змішати всі складові супу, досолити, якщо потрібно. Нарізати квадратиками хліб, додати в суп.