Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна китайська другі страви весна › Пельмені по-китайськи
Пельмені по-китайськи

Пельмені по-китайськи

У китайців є приказка: «Смак пельменів краще за смак інших страв». У Піднебесній обожнюють пельмені! За однією з версій ця країна - їхня батьківщина. Китайці їдять пельмені і в будні, і в свята (на новорічному столі вони вважаються обов'язковою стравою, оскільки за повір'ям приносять щастя). Влаштовують навіть пельменні банкети - адже в Китаї рекордна кількість різновидів цієї страви. Погодьтеся, що навіть якщо пельмені і не приносять щастя в усіх сферах життя, то зробити вас щасливими і ситими хоча б після обіду їм точно під силу!

Кількість порцій 2
Час приготування 80 хв

  1. 1. Пшеничне борошно — 500 г
  2. 2. Свинина (філе) — 300 г
  3. 3. Цибуля — 1 шт.
  4. 4. Сіль — 15 г
  5. 5. Мелений імбир — 1 ч.л.
  6. 6. Суміш перців — 1 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Борошно просійте гіркою. Зробіть в ній поглиблення, і, поступово вливаючи холодну воду (приблизно півсклянки), замісіть тісто. Накрийте його рушником і залиште приблизно на 30 хвилин.

  2. М'ясо дуже дрібно порубіть або пропустіть через подрібнювач, посоліть.

  3. Влийте 1 склянку води і добре збийте фарш.

  4. Цибулю дрібно нарубіть і з'єднайте в з фаршем.

  5. Слідом додайте сіль, суміш перців і мелений імбир. Все ретельно перемішайте.

  6. Тісто розділіть на 4 шматки. Кожен шматок вимісіть і розкачайте довгою ковбаскою.

  7. Потім кожну ковбаску наріжте на 25 шматочків. Після кожен з цих кружечків розкачайте, щоб вони досягли 5 см в діаметрі

  8. Підготовлений кружечок тіста покладіть на долоню лівої руки, правою рукою на середину кружечка чайною ложкою покладіть начинку. Заліпіть краї - форма китайських пельменів за цим рецептом практично не відрізняється від звичної нам, хіба що по тому краю, де защипляється пельмень, тіста залишають трохи більше, ніж у нас.

  9. У каструлю налийте 2 літри води і доведіть до кипіння

  10. Коли вода закипить, опустіть в неї 30 штук пельменів і обережно перемішайте їх шумівкою. Як тільки вода ще раз дійде до кипіння, влийте трохи холодної води.

  11. Знову дайте їй закипіти і після знову влийте холодну воду. Після повторіть цю процедуру ще один раз - як тільки пельмені спливуть втретє, вони готові. Потім відваріть таким же чином наступну порцію пельменів.

  12. Готові пельмені бажано подавати з соєвим або часниковим соусом.