Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна гарнір літо › Паста "Аматрічіана"
Паста "Аматрічіана"

Паста "Аматрічіана"

Паста Аматрічіана - одна з тисяч різновидів італійської пасти. Вона відмінно підійде для новачків - тих, хто тільки вчиться готувати пасти. 20-25 хвилин нескладних кулінарних прийомів, і відмінне блюдо у вас на столі. Зазвичай використовують товсті трубочки букатіні, але можна використовувати піні, спагетті або фусілі. Помідори обов'язково очищають від шкірки, так як при приготуванні цієї страви помідори служать таким собі соусом, а в соусі не повинно бути нічого зайвого. Подають пасту гарячою, посипавши зверху петрушкою і тертим сиром.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Спагеті — 400 г.
  2. 2. Копчена грудинка — 300 г.
  3. 3. Помідори — 1 кг.
  4. 4. Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  5. 5. Оливкова олія — 2 ст. л.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нарізати грудинку невеликими кубиками й обсмажити її на оливковій олії протягом 4 хвилин на середньому вогні.

  2. Додати до грудинки дрібно нарізану цибулю і смажити ще 2 хвилини.

  3. Відварити спагеті до напівготовності і відкинути на друшляк.

  4. Зняти шкірку з помідорів, нарізати їх невеликими кубиками і додати в сковорідку до грудинки. Посолити, поперчити, тушкувати 5 хвилин.

  5. Потім додати спагеті, перемішати, прогріти на невеликому вогні 2 хвилини. Подавати гарячим.