Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна духовка день народження фундук › Горіховий торт без борошна
Горіховий торт без борошна

Горіховий торт без борошна

Торт відноситься до тих страв, вік і джерело появи яких точно невідомі. Історики вважають, що перші торти з'явилися приблизно 2000 років тому в Італії, так як слово «торт» в перекладі з італійської означає щось хитромудре і красиво прикрашене. Є також версія, що торти могли з'явитися в Греції. На її території були знайдені фрески з аплікаціями і малюнками пиріжків. Але як би там не було, сьогодні законодавицею моди у світі тортів вважається Франція. Хоча широко відомі в світі і німецькі, і австрійські, і російські торти. Сьогодні представляємо вам прекрасний рецепт торту без борошна. Такий торт відмінно підійде і до чаю, і до кави. Перевагою такого торту є той факт, що крем до нього можна зробити будь-який.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Яйця — 3 шт.
  2. 2. Фундук (подрібнений) — 200 г.
  3. 3. Розпушувач для тіста — 1 ч. л.
  4. 4. Цукор — 80 г.
  5. 5. Вершкове масло — 100 г.
  6. 6. Молоко згущене варене — 370 г.
  7. 7. Борошно — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Горіхи подрібнити в кавомолці або кухонному комбайні.

  2. Горіхи, яйця, цукор, розпушувач змішати.

  3. Форму (на 1 літр) змастити маслом і посипати борошном. Викласти масу.

  4. Випікати в духовці до готовності 10 - 15 хвилин (або близько 5 хвилин при 900 Вт в мікрохвильовці).

  5. Охолодити приблизно 3-5 хвилин.

  6. Згущене молоко збити з вершковим маслом.

  7. Розрізати корж, змастити згущеним молоком. Торт можна посипати горіхами, цукровою пудрою, прикрасити, збитими вершками і фруктами або полити розтопленим шоколадом.