Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна плита східна зима › Місо суп із грибами сіїтаке і тофу
Місо суп із грибами сіїтаке і тофу

Місо суп із грибами сіїтаке і тофу

Місо суп - це японська національна страва з пасти місо, водоростей вакаме, тофу. З півночі до півдня Японії в різних районах роблять місо, але існують значні відмінності між різними видами та сортами місо за кольором і смаком. Дасі - це традиційний японський бульйон, основа багатьох страв японської кухні, супів, соусів. Дасі готуються в основному з водоростей і сушених риб різних сімейств. Існують також різні види дасі. Кожна японська сім'я має свій власний рецепт супу місо, з індивідуальним поєднанням інгредієнтів. Класичний варіант місо супу містить водорості вакаме, цибулю і тофу. Але ми сьогодні включимо в суп місо ще й гриби шиїтаке - смак виходить приголомшливим. А найголовніше такий суп неймовірно корисний.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Тофу — 100 г.
  2. 2. Гриби сіїтаке — 50 г.
  3. 3. Бульйон дасі — 10 мл.
  4. 4. Паста місо — 50 г.
  5. 5. Вода — 1,5 л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Тофу порізати невеликими кубиками. Закип'ятити воду і додати в неї бульйон дасі.

  2. Сушені гриби заздалегідь замочити у воді на кілька годин, потім прокип'ятити. Свіжі просто помити. Додати порізані пластинами гриби до бульйону.

  3. 0,5 бульйону з каструлі перемішати з пастою місо. Розмішати, щоб не залишилося грудочок, і влити суміш назад.