Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна близькосхідна літо › Маринад для м'яса
Маринад для м'яса

Маринад для м'яса

Не задавалися питанням - навіщо м'ясу потрібен маринад? Правильно для того, щоб м'ясо розм'якшити, якщо воно дуже жорстке або взагалі заморожене і щоб воно просочилося прянощами і спеціями. Раніше головною складовою завжди був оцет. Сьогодні кислоту оцту можна замінити більш приємними інгредієнтами. Лимонний сік або томати - це прекрасна альтернатива. Тому сьогодні ми будемо готувати маринад на основі лимону і томату-пюре. Маринад на їх основі стає не таким агресивним і, звичайно ж, більш смачним. А ще стаючи м'якшим, м'ясо і готується швидше. Тому пропонуємо приготувати цей прекрасний маринад для м'яса.

Кількість порцій 1
Час приготування 20 хв

  1. 1. Олiя — 3-4 ст. л.
  2. 2. Гiрчиця — 1 ч. л.
  3. 3. Лимон — 0, 5 шт.
  4. 4. Часник — 2 зуб.
  5. 5. Духмяний перець — 2-3 гор.
  6. 6. Чорний перець — 2-3 гор.
  7. 7. Сiль — 0,5 ч. л.
  8. 8. Томат-пюре — 1-2 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Часник розтерти з сіллю і попередньо меленим чорним і духмяним перцем.

  2. Додати лимонний сік, гірчицю, томат-пюре, олiю і ретельно перемішати.

  3. Додати маринад в м'ясо. Маринувати 1 годину.