Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна європейська консервація літо › Цибулевий джем з пивом і шоколадом
Цибулевий джем з пивом і шоколадом

Цибулевий джем з пивом і шоколадом

Рецепт цього джему вразить уяву будь-якого гурмана. Лук шалот, темне пиво, чорнослив, чорний шоколад - це дуже незвичайне поєднання продуктів, але в підсумку виходить дуже смачний джем. Лук для джему повинен бути дрібним, тоді його можна класти цілком. Якщо ж цибулини великі, їх потрібно розрізати навпіл або на четвертинки. Цибулевий джем можна просто намазувати на хліб або подавати зі смаженим м'ясом, сиром, тостами, м'ясним або печінковим паштетом. Готовому джему краще дати настоятися добу. Поміщений в холодильник в стерилізованій ємності, він може зберігатися кілька місяців, стаючи з часом ще смачніше.

Кількість порцій 5
Час приготування 65 хв

  1. 1. Чорнослив без кісточок — 50 г.
  2. 2. Цукор коричневий — 1,5 ст. л.
  3. 3. Мед — 1 ст. л.
  4. 4. Оцет бальзамічний — 1,5 ст. л.
  5. 5. Олія оливкова — 1,5 ст. л.
  6. 6. Цибуля-шалот — 250 г.
  7. 7. Шоколад чорний 70% — 15 г.
  8. 8. Пиво темне — 100 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Чорнослив промити, просушити на паперовому рушнику, нарізати тонкими смужками. Розігріти невелику каструлю, влити оливкову олію, покласти цибулю. Постійно змішувати протягом 10 хвилин.

  2. Влити в каструлю до цибулі пиво і оцет, додати чорнослив, цукор і мед. Довести суміш до кипіння, зменшити вогонь, готувати протягом 30 хвилин, цибуля повинна почати карамелізуватися. Маса стане густою.

  3. Додати в каструлю порубаний шоколад, постійно змішувати при цьому, тушкувати 10 хвилин.

  4. Остудити, викласти в банку, перекласти в холодильник, зберігати можна 2 місяці.