Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна плита грузинська обід › Лобіані - пиріг по-гурійськи
Лобіані - пиріг по-гурійськи

Лобіані - пиріг по-гурійськи

Грузинська кухня дуже самобутня з кавказьким гарячим колоритом. Вона неймовірно різноманітна кухня. Ми зобов'язані багатьма стравами саме грузинській кухні. І сьогодні ми вам раді представити ще одну прекрасну страву з цієї кухні. Це лобіані - пиріг по-гурійськи. Чому він так називається? Тому що лобіані - це коржі у вигляді пирога. Вони готуються з квасолевої начинки. А по-гурійськи, тому що названі вони в честь грузинського краю Гурія. Насправді це дуже відомі грузинські коржики з квасолевої начинки. Смак коржів не передати словами - ви просто повинні спробувати їх самі. Ваші рідні будуть точно в захваті. Приємного апетиту!

Кількість порцій 3
Час приготування 90 хв

  1. 1. Молоко — 300 мл.
  2. 2. Вода — 300 мл.
  3. 3. Борошно — 1 кг.
  4. 4. Сухі дріжджі — 1 пакетик
  5. 5. Вершкове масло — 3 ст. л.
  6. 6. Цукор — 1 ч. л.
  7. 7. Квасоля — 200 г.
  8. 8. Цибуля — 1 шт.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Дріжджі розвести в суміші теплого молока і води, додати сіль, цукор і розтоплене вершкове масло.

  2. Поступово ввести муку, замісити тісто.

  3. Замішане тісто поставити в тепле місце на 1 годину.

  4. Для начинки відварити квасолю, обсмажити цибулю, пропустити суміш через м'ясорубку, додати сіль і перець.

  5. З тіста сформувати коржі, по центру кожної викласти начинку, скріпити краї.

  6. Випікати пироги в розігрітій духовці протягом 15 хвилин.