Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна духовка європейська › Куряче філе з яблуками
Куряче філе з яблуками

Куряче філе з яблуками

Куряче філе з яблуками дуже проста, і в той же час, оригінальна смачна страва. Запечене в духовці куряче м'ясо часто зустрічається в багатьох кулінарних рецептах, але нерідко після приготування воно стає сухим. У нашому ж випадку завдяки яблукам куряче філе виходить дуже соковитим з солодкуватим присмаком, а молочна суміш робить страву ще більш ніжною і ароматною. Для приготування даного рецепту бажано використовувати яблука твердих сортів з яскраво вираженим кисло-солодким смаком. Блюдо найчастіше подається на вечерю, а також прекрасно підійде для святкового столу.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Куряче філе — 1 шт.
  2. 2. Яблука — 2 шт.
  3. 3. Цибуля — 0,5 шт.
  4. 4. Молоко — 100 мл.
  5. 5. Помідори — 1 шт.
  6. 6. Часник — 1 зубчик
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Куркума — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Куряче філе і попередньо очищені яблука нарізати однаковими за розміром шматочками. Цибулю дрібно порізати.

  2. Сковорідку змастити соняшниковою олією, викласти цибулю та філе.

  3. Обсмажити на невеликому вогні 5 хвилин до рум'яності. Додати яблука і обсмажувати ще 3 хвилини.

  4. Для заправки часник і помідор натерти на тертці, додати молоко, спеції та сіль, ретельно перемішати.

  5. Куряче філе з яблуками і цибулею викласти у форму для запікання. Залити молочною сумішшю.

  6. Запікати в духовці 10 хвилин при температурі 170°С.