Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна вечеря весна › Кролик під винним соусом по-грецьки
Кролик під винним соусом по-грецьки

Кролик під винним соусом по-грецьки

Багатьом відомо, що м'ясо кролика більше ситне, ніж куряче, але не таке жирне, як, наприклад, свинина. При цьому кролик дуже смачний в будь-якому вигляді (будь-то тушкований або запечений). Тому так багато шанувальників страв з м'яса кролика. Тим більше, що вони вийдуть дуже смачними і соковитими, та такими, що їх і за звичайний стіл можна подавати, і за святковий теж. Кролик під винним соусом - це хороша закуска під будь-який гарнір, навіть найпростіший. Разом це буде виглядати дуже елегантно і на смак - просто божественно. То ж навіть не сумнівайтеся, страва виходить дуже смачною, насиченою і м'якою - сподобається навіть найвибагливішому гурману.

Кількість порцій 6
Час приготування 140 хв

  1. 1. Кролик — 1,5 кг.
  2. 2. Помідор — 1 шт.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Часник — 2 зубчика
  5. 5. Масло вершкове — 50 г.
  6. 6. Вино напівсолодке — 250 г.
  7. 7. Борошно — 3 ст. л.
  8. 8. Олія оливкова — 50 мл.
  9. 9. Мускатний горіх — за смаком
  10. 10. Кориця мелена — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо помити, обсушити паперовим рушником, видалити зайву плівку і жир. Розрізати на великі шматки.

  2. Лук помити, нарізати півкільцями. Помідори обдати окропом, зняти шкірку, порізати дрібними шматочками. Часник помити, подрібнити.

  3. У не дуже глибокій каструлі розтопити вершкове масло, додати оливкову олію.

  4. М'ясо обваляти в борошні, обсмажити з двох сторін в каструлі з маслами 10 хвилин, до утворення золотистої скоринки.

  5. Додати до м'яса вино, 10 хвилин готувати без кришки, після закрити, тушкувати 1,5 години, періодично помішуючи. Якщо рідина випарується до кінця приготування м'яса, необхідно додати вина або води.

  6. За 20 хвилин до кінця приготування, додати мускатний горіх і корицю.