Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна європейська сімейне свято › Кисло-солодка цибуля
Кисло-солодка цибуля

Кисло-солодка цибуля

Цибулевий сік вважається природним антибіотиком, допомагаючи боротися з мікробами і вірусами. А про вміст у ньому вітамінів і мікроелементів, необхідних для повноцінної життєдіяльності організму, напевно, сказано так багато, що і додати нічого. Але мало хто знає про унікальну здатність цибулі підвищувати апетит одним лише своїм запахом. Вирішили приготувати на обід м'ясо чи рибку? Кисло-солодка цибуля вдало їх доповнить. Одна лише назва викликає подив. Як цибуля, що має гіркуватий смак, може бути і кислою, і солодкою одночасно? Все дуже просто: пара-трійка пряних спецій, підсолоджувач, винний укус і Ваша кулінарна фантазія – і через півгодини Ви зможете насолодитися оригінальною закускою.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Цибуля — 400 г.
  2. 2. Гвоздика — 3 шт.
  3. 3. Лавровий лист — 1 шт.
  4. 4. Корінь імбиру — 1 шт.
  5. 5. Цукор — 5 ст. л.
  6. 6. Оцет винний — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю очистити від лушпиння. Помістити в посудину. Обдати окропом і залишити на 1 хвилину.

  2. Воду злити. Прянощі (гвоздику, лавровий лист, корінь імбиру) подрібнити. Висипати в мішечок полотняний.

  3. В окрему посудину налити оцет, потім насипати 1 ст. л. цукру. Помістити в нього мішечок з прянощами. Варити 10 хвилин.

  4. Цибулю помістити у банки. Залити, отриманим маринадом. Закрити кришкою.