Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна європейська картопля обід › Картопля з грибами у сметанному соусі
Картопля з грибами у сметанному соусі

Картопля з грибами у сметанному соусі

Картопля - недорогий, повноцінний продукт, в якому досить багато калію і магнію. В одній середній за розміром бульбі картоплі приблизно 17 г. крохмалю, клітковина і ще близько 60 речовин, вітаміни і антиоксиданти. У цього овоча відмінні поживні властивості, без нього неможливо уявити повсякденні страви. Варіантів приготування картоплі дуже багато. У цьому рецепті пропонується приготувати картоплю з печерицями у сметанному соусі. Сметана повинна бути обов'язково свіжою і не надто жирною. Страва виходить дуже ароматною і смачною. До того ж вона є нескладною у приготуванні, її зможе приготувати будь-яка господиня.

Кількість порцій 6
Час приготування 80 хв

  1. 1. Картопля — 500 г.
  2. 2. Печериці — 200 г.
  3. 3. Сметана — 250 г.
  4. 4. Морква — 1 шт.
  5. 5. Цибуля — 1 шт.
  6. 6. Вершкове масло — 50 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці.

  2. Гриби і картоплю нарізати кружечками.

  3. Розтопити вершкове масло. Злегка обсмажити цибулю і моркву, помішуючи.

  4. Додати гриби і картоплю. Перемішати і обсмажити разом ще 2 хвилини.

  5. Додати сметану, сіль і перець. Перемішати. Тушкувати з закритою кришкою 1 годину.