Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна французька травневі свята весна › Жульєн з куркою і грибами
Жульєн з куркою і грибами

Жульєн з куркою і грибами

Шукаєте рецепт смачної гарячої закуски? Тоді ми можемо запропонувати вам жульєн з куркою та грибами. Ця страва не лише може використовуватись в святкові дні, а й тоді, коли гості завітали неочікувано. Взагалі така страва характеризується не лише своїми чудовими смаковими якостями, а й дієтичністю, тому ви можете без остраху споживати її, якщо слідкуєте за своєю фігурою. Таке дивовижне поєднання інгредієнтів, як ніжне м'ясо курочки та духмяні, тільки зібрані гриби нададуть нашій страві справді природного насиченого смаку. А доповнення їх ароматним твердим сиром та спеціями наповнить наш жульєн новими різноманітними смаковими нотками. Тому можете не мати сумніву, що ця страва наповнить енергією ваш організм та задовольнить всі кулінарні примхи.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Варене філе курки — 200 г.
  2. 2. Гриби — 200 г.
  3. 3. Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  4. 4. Сир — 400 г.
  5. 5. Соняшникова олія — 2 ст. л.
  6. 6. Сіль — 1 ч. л.
  7. 7. Чорний перець — 0,5 ч. л.
  8. 8. Борошно — 1 ст. л.
  9. 9. Вершкове масло — 1 ст. л.
  10. 10. Жирні вершки — 0,5 чашки
  11. 11. Паприка — щіпка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Тонко нарізати куряче філе. Промити гриби і ретельно висушити їх на рушнику, потім їх потрібно нарізати невеликими шматочками. Нарізати цибулю тонкими півкільцями. Натерти сир.

  2. Нагріти велику сковорідку з 2 ст. л. масла. Коли сковорода нагріється, додати цибулю з маслом і перемішати кілька разів. Додати сіль, і смажити цибулю, поки вона не стане м'якою і злегка золотистою. Додати гриби і курку. Смажити ще 5-8 хвилин. Додати 1/2 чайної ложки меленого чорного перцю, гарненько все перемішати і вимкнути вогонь.

  3. Нагріти сковорідку. Додати 1 столову ложку борошна і м'яко його помішувати. Як тільки борошно стане злегка жовтого кольору, додати вершкове масло і розтопити його, постійно помішуючи.

  4. Тепер потрібно додати нагрітих жирних вершків у масло і перемішати, поки все не стане однорідною масою. Це займе не більше хвилини. Якщо соус вийде дуже густий, то додати молока.

  5. Розігріти духовку до 180°C градусів. Помістити куряче філе та гриби в горщики. Тепер потрібно рівномірно вилити соус в кожен горщик. Посипати зверху тертим сиром, приправити перцем, відправити в духовку. Випікати жульєн з куркою і грибами потрібно до тих пір, поки сир не стане злегка золотистого кольору і добре розтане.