Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна легкий перші страви обід › Японський грибний суп
Японський грибний суп

Японський грибний суп

Японська кухня славиться не тільки стравами з морепродуктів, як багато хто звик думати. Це всього лише стереотип. Грибний суп японці теж роблять дуже смачно і по-особливому. Не дивлячись на те, що готувати його досить довго (точніше, довго вариться бульйон), все ж він того вартий. І ви зрозумієте це, коли спробуєте першу ложечку супу. Японський грибний суп підійде для вегетаріанців, а також у піст. Але навіть якщо ви не належите до вище перелічених категорій людей, все одно суп вам припаде до смаку. Так як грибний бульйон - це завжди смачно. Він виходить досить наваристий і дуже ситний не дивлячись на те, що в ньому так мало інгредієнтів.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Вода — 2500 - 3000 мл.
  2. 2. Свіжі гриби шиітаке (можна замінити білими грибами або печерицями) — 500 г.
  3. 3. Цибуля — 2 шт.
  4. 4. Морква — 1 шт.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Зелень — за смаком
  7. 7. Сметана — за смаком
  8. 8. Вермішель (мілка) — 150 - 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Приготувати грибний бульйон. Для цього ретельно вимити гриби, порізати їх на чотири частини. Покласти в каструлю, налити 2,5-3 літра води, поставити на середній вогонь. Як тільки бульйон почне закипати, зняти ложкою  пінку, яка утворилася і зменшити вогонь. Варити близько 1 години, періодично знімаючи піну, посолити.

  2. У цей час очистити моркву і цибулю, нарізати її (моркву можна натерти на тертці) і обсмажити на рослинній або оливковій олії протягом 3-5 хвилин.

  3. Вийняти гриби з бульйону, трохи остудити. Додати їх до моркви і цибулі і ще злегка обсмажити.

  4. Суп вариться на повільному вогні хвилин 5-7, а потім кладеться вермішель. Далі суп вариться ще 2 хвилини, після чого каструля знімається з плити. Перед подачею на стіл страва має настоятися хоча б півгодини. Сметану і зелень краще додавати не в каструлю, а в тарілку.