Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна плита перші страви ковбаса › Іспанський суп «Олья Подріда»
Іспанський суп «Олья Подріда»

Іспанський суп «Олья Подріда»

Національна страва Іспанії «Олья Подріда» стала відомою світу ще з середньовічних часів. Вона являє собою дуже густий і наваристий суп, що більше нагадує тушковане м'ясо з ковбасою і овочами. У перекладі з іспанської мови слово «олья» означає тушковане м'ясо або горщик, в якому воно готується. Друге слово в назві страви трактується як «могутній», тобто маються на увазі якісні делікатеси, з яких готується суп: яловичина, телятина, свинина, копченості. Згідно з іншою версією кажуть, що тільки величні й багаті персони могли собі дозволити насолодитися даною стравою. У зв'язку з цим «Олья Подріда» вважається справжньою іспанською гордістю. Спробуйте і Ви цей смачний, м'ясний супчик.

Кількість порцій 4
Час приготування 150 хв

  1. 1. Яловичина з кістками — 300 г.
  2. 2. Свинина — 200 г.
  3. 3. Телятина — 200 г.
  4. 4. Сало — 100 г.
  5. 5. Ковбаса копчена — 100 г.
  6. 6. Горох — 100 г.
  7. 7. Капуста савойська — 0,5 шт.
  8. 8. Морква — 1 шт.
  9. 9. Картопля — 4 шт.
  10. 10. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  11. 11. Селера — 1 шт.
  12. 12. Часник — 3 шт.
  13. 13. Помідори — 3 шт.
  14. 14. Лавровий лист — 2 шт.
  15. 15. Зелень — 1 пучок
  16. 16. Сир — 50 г.
  17. 17. Сіль — за смаком
  18. 18. Перець чорний горошком — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Горох замочити на ніч у воді. М'ясо і сало промити під водою, покласти в каструлю, залити водою, поставити на вогонь, довести до кипіння. Зняти пінку, зменшити вогонь, варити протягом 30 хвилин.

  2. Додати в каструлю горох і спеції, варити ще 1,5 години. Селеру, моркву, картоплю нарізати. Цибулю і часник дрібно нарізати. Капусту нашаткувати. Додати всі овочі в суп.

  3. З помідорів зняти шкірку, також додати в суп (попередньо їх необхідно залишить на 2 хвилини в окропі).

  4. Додати в суп сіль і перець за смаком, перемішати. Довести до кипіння, вимкнути вогонь.