Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна європейська картопля весна › Хичіни з картоплею і сиром
Хичіни з картоплею і сиром

Хичіни з картоплею і сиром

Хто не хоче посмакувати смачненьким пиріжечком з ніжною картопелькою та духмяним сирком під, власноруч приготованим, соусом?! Звичайно ж, відмовитися від такої насолоди зможе не кожний. Ми маємо, в запропонованому вам рецепті, прекрасне поєднання дивовижного овоча та молочного продукту, які, завдяки своїй консистенції, є дуже корисною та вдалою начинкою, адже вона надає нашій страві цілісності. Смаку та поживності хичінам надасть і колоритний соус з ароматного часничку, зеленого кропчику та легкої сметани. Таке поєднання наділить хичини справді дієтичністю та мінімумом калорій. Не майте сумніву, що смакові властивості цієї страви задовольнять вас сповна і ви піднімете ваш кулінарний рейтинг серед близьких.

Кількість порцій 12
Час приготування 120 хв

  1. 1. Пшенична мука — 5-6 ст.
  2. 2. Картопля (велика) — 5 шт.
  3. 3. Бринза — 500 г.
  4. 4. Кефір — 250 мл.
  5. 5. Вода — 250 мл.
  6. 6. Кріп — 1/2 пучка
  7. 7. Сметана — 500 г.
  8. 8. Часник — 2-3 зубки
  9. 9. Сіль — За смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для тіста. Кефір змішати з водою і потроху влити в борошно. Як тільки тісто стане щільним продовжити замішувати руками. Рідина може залишитися. Тісто має вийти не м'яким, але й не зовсім щільним. Подовше вимісити тісто. Покласти тісто в чашку, накрити його пакетом і рушником, щоб настоялося .

  2. Відварити картоплю і гарненько розтерти, щоб не залишилося грудочок, оскільки вони будуть рвати тісто. Бринзу натерти на тертці і змішати з пюре, за бажанням можна додати трохи солі, але бринза сама досить солона.

  3. Для соуса (поки готується тісто). Нарізати кріп , натерти часник, все це змішати з кефіром і сметаною в пропорції 1:2 (сметани повинно бути більше).

  4. Поділити тісто і начинку на 12 кульок. Тісто розтягнути злегка руками, зверху покласти начинку. Обов'язково під тісто посипати борошно, щоб не липнуло до столу. Обов'язково прикрити під час усього процесу тісто рушником чи серветкою, тому що, якщо воно обвітритися почне рватися, або кришитися.

  5. Защіпнути тісто зверху, розкатати потихеньку, не забувати посипати борошном. Катати потихеньку, інакше тісто буде рватися.

  6. Смажити на розігрітій сковороді, без додавання олії, поки не підрум'яниться, складати в глибокий посуд з кришкою, зверху рясно змащувати вершковим маслом, можна його заздалегідь розтопити, але не обов'язково. Не забувати прикривати кришкою, оскільки полежавши в теплі хичіни не тільки стануть ніжними, а й залишаться гарячими до подачі на стіл. Подавати з соусом і свіжими овочами. Смачного!