Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна плита мед весна › Медовий грог
Медовий грог

Медовий грог

Як відомо, в класичному варіанті грогу використовують чорний чай і ром. Цей гарячий напій був відомий ще в XVIII столітті морякам. Вони навіть в обов'язковому порядку випивали щодня відведену дозу в 300 грам. Хоча це і позначалося на дисципліні, все ж напій і досить корисний. Адже теплий алкогольний напій - це лікування і профілактика простудних хвороб. Наш рецепт дещо інший. Замість чаю потрібно додати яблучний сік. Це, звичайно, змінює смак напою, але далеко не в гіршу сторону. До того ж він досить корисний. Ви можете насолодитися грогом в маленькій душевній компанії разом зі своїми друзями і близькими.

Кількість порцій 8
Час приготування 15 хв

  1. 1. Яблучний сік — 1 л.
  2. 2. Мед — 50 г.
  3. 3. Кориця — 2 ч. л.
  4. 4. Білий ром — 250 мл.
  5. 5. Мелений мускатний горіх — 0,25 ч. л.
  6. 6. Лимон — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У невелику каструлю налити яблучний сік. Туди ж додати мед, корицю і мускатний горіх.

  2. Довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню.

  3. Додати в каструлю білий ром.

  4. Лимон промити й нарізати часточками.

  5. Потім розлити грог в келихи Айріш і кожен прикрасити часточкою лимона.