Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна закуски овочі осінь › Грецька закуска - Мелідзано
Грецька закуска - Мелідзано

Грецька закуска - Мелідзано

Грецька закуска Мелідзано - дуже смачна і довго зберігається. Це простий часниково-баклажановий грецький салат, в міру кислуватий і гострий. Всі продукти знайомі, а їх поєднання в цій закусці вас вельми порадує. Можна їсти просто ложкою з хлібом, а можна намазувати бутерброди, лаваш. Для прикраси можна використовувати зелень петрушки і чорні маслини. Для надання більш гострого смаку закуску прикрашають кружечками чилі-перчика. Мелідзано здобуває необхідний смак тільки коли постоїть у холодильнику і трохи застигне. Готується дуже швидко і чудово доповнює м'ясні та рибні страви.

Кількість порцій 12
Час приготування 50 хв

  1. 1. Баклажани — 1 кг.
  2. 2. Оливкова олія — 4 ст. л.
  3. 3. Петрушка — 1 пучок
  4. 4. Лимон — 1 шт.
  5. 5. Часник — 2 зубчики
  6. 6. Йогурт — 100 мл.
  7. 7. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Баклажани вимити, проколоти виделкою в декількох місцях, укласти на деко і запікати в духовці 45 хвилин.

  2. Із печених баклажанів зняти шкірку, розім'яти виделкою.

  3. Видавити з лимона сік і збити в блендері разом із м'якоттю баклажана, оливковою олією і сіллю.

  4. Додати посічену петрушку і часник. Влити йогурт, перемішати.