Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна духовка європейська › Яловичина «Веллінгтон» із паштетом
Яловичина «Веллінгтон» із паштетом

Яловичина «Веллінгтон» із паштетом

Яловичина "Веллінгтон" - це страва англійської кухні, яка являє собою шматок яловичої вирізки, запеченої разом з паштетом із грибів у листковому тісті. Запропонований рецепт - це один із цікавих варіантів приготування цієї страви, в якому пропонується обсмажене яловиче філе перед запіканням у листковому тісті змастити печінковим паштетом із нарізаними грибами. Можливо і порційне приготування яловичини за цим рецептом: невеликі індивідуальні шматочки філе, запечені в тісті. Ця страва прикрасить будь-який святковий стіл. До столу яловичина "Веллінгтон" подається як основна страва, наприклад, із запеченою картоплею на гарнір.

Кількість порцій 8
Час приготування 150 хв

  1. 1. Філе яловиче — 1,25 кг.
  2. 2. Паштет печінковий — 125 г.
  3. 3. Олія рослинна — 1 ст. л.
  4. 4. Гриби свіжі — 60 г.
  5. 5. Тісто листкове дріжджове — 500 г.
  6. 6. Яйце куряче — 1 шт.
  7. 7. Розмарин свіжий — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Надати яловичині форму рулету, закріпити нитками. У сковороді розігріти олію, на великому вогні обсмажити м'ясо до золотистої скоринки. Викласти на тарілку м'ясо, остудити, прибрати мотузки.

  2. Намазати м'ясо паштетом, прикріпити шматочки грибів. Розкачати тісто, загорнути в нього м'ясо. За допомогою яйця скріпити кінці отриманого конверту з тіста.

  3. Деко для випікання змастити маслом, викласти м'ясо в тісті на деко. Змастити всю поверхню тіста яйцем.

  4. Випікати протягом 45 хвилин в розігрітій духовці до температури 190°C, зменшити вогонь, готувати 1-1,5 години. При подачі прикрасити розмарином.