Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна птиця › Гірчичні стегенця
Гірчичні стегенця

Гірчичні стегенця

У наш час курячі стегенця є дуже шанованою стравою. Їх зручно і готувати і їсти (мало кісток, смачне, ніжне м'ясо). Але просто смаженими стегенцями вже нікого не здивуєш. Гірчичні стегенця - це досить незвичайний і екзотичний варіант. Головну роль в цьому рецепті грає маринад з гірчиці і лимона. Гірчиця надає курячому м'ясу пікантно-гострий смак, а лимонний сік так добре доповнює її, що смак самих курячих стегенець кардинально змінюється. Просочені лимоном, гірчицею і перцем, стегенця виходять неймовірно соковитими, ніжними, але при цьому абсолютно не жирними. На гарнір до таких пікантних ніжок краще запропонувати картоплю або рис, а також легкий салат або овочеву нарізку.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Стегенце куряче — 6 шт.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 6 шт.
  3. 3. Гірчиця — 200 г.
  4. 4. Сіль — 1/3 ч. л.
  5. 5. Перець духмяний мелений — 1 щіпка
  6. 6. Сік лимонний — 4 ст. л.
  7. 7. Олія соняшникова — 2 ст. л.
  8. 8. Базилік — 1 пучок
  9. 9. Петрушка — 3 пучка
  10. 10. Часник — 3 зубчики
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Порізати стегенце. Змастити гірчицею, полити лимонним соком, додати перці і перемішати.

  2. Накрити тарілкою і поставити зверху невеликий тягар. Дати промаринуватися 4 години.

  3. Викласти в сковороду шар цибулі, зверху шматки курки, потім шар цибулі. Смажити на олії 45 хвилин. При подачі на стіл посипати січеною зеленню з часником.