Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна › Крокети
Крокети

Крокети

Крокети - страва з м'ясного або рибного фаршу, крупи або овочів, яку обсмажують у фритюрі. Саме завдяки обсмажуванню у фритюрі досягається ефект хрусткої скоринки. Крокети обов'язково смажаться на розпеченій олії. Назва цієї страви походить від французького дієслова «croquer», що означає "хрустіти". За технологією приготування крокети схожі на звичні для нас котлети. Крокети можна готувати і, комбінуючи інгредієнти. У запропонованому рецепті поєднуються такі інгредієнти, як рис, копчене куряче філе і твердий сир. Цікавий варіант панірування: крокети спочатку треба обмакнути в льєзон (суміш молока і яйця), а потім в паніровку з суміші натертого на тертку пармезану і панірувальних сухарів.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Рис — 100 г.
  2. 2. Копчене куряче філе — 150 г.
  3. 3. Сир твердий — 100 г.
  4. 4. Пармезан — 50 г.
  5. 5. Яйця — 2 шт.
  6. 6. Сухарі панірувальні — 150 г.
  7. 7. Молоко — 2 ст. л.
  8. 8. Соняшникова олія — 200 мл.
  9. 9. Вода — 400 мл.
  10. 10. Сіль — 1 ч. л.
  11. 11. Перець чорний мелений — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рис відварити і остудити. Змішати з 1 яйцем, сіллю, перцем. Збити блендером в однорідну масу.

  2. Дрібно порізати курячу грудку. Сир натерти на крупній тертці. З тіста сформувати коржі, викласти зверху начинку з курячої грудки і сиру.

  3. Закрити коржі, сформувати кулясту форму. Натерти на дрібній тертці пармезан і змішати з панірувальними сухарями.

  4. В окремій мисці збити 1 яйце з молоком. Обмакнути крокети спочатку в приготований льєзон, а потім в паніровку. Операцію повторити двічі з кожним крокетом.

  5. Розігріти олію і смажити крокети у фритюрі.