Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна європейська пасха сніданок › Шоколадний Великодній Пиріг
Шоколадний Великодній Пиріг

Шоколадний Великодній Пиріг

Раніше паски робили слов'яни на свої традиційні свята. Але з приходом християнства ситуація змінилася, і паска стала головною стравою на святковому столі християн. До великого свята Воскресіння Христового роблять традиційні паски - хліб, яким прийнято виходити з Великого посту. Вони робляться з дріжджового тіста, іноді з додаванням родзинок. Але все одно, на смак паски не надто солодкі. Ми хочемо вам запропонувати ще один варіант паски - це шоколадна паска. Тобто, солодка. Робиться вона схожим способом, тільки з додаванням шоколаду. Така різноманітність обов'язково сподобається вам за святковим столом.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Борошно — 1500 г.
  2. 2. Дріжджі — 50 г.
  3. 3. Яйця — 8 шт.
  4. 4. Цукор — 2 стакани
  5. 5. Тертий мигдаль — 2,5 стакани
  6. 6. Шоколад — 100 г.
  7. 7. Ром — 30 мл.
  8. 8. Червоне вино — півстакана
  9. 9. Панірувальні сухарі — півстакана
  10. 10. Цукати — півсклянки
  11. 11. Кориця — 1 ч. л.
  12. 12. Розтерта гвоздика — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Дріжджі розчинити в теплій воді і додати борошно. Накрити опару рушником і поставити в тепле місце, щоб вона піднялася.

  2. Опару для паски ретельно вимішати, в отриману масу додати жовтки, розтерті з цукром, мигдаль, шоколад, вино, ром, цукати, корицю і гвоздику.

  3. Білки ретельно збити в стійку піну. Додати їх в тісто для паски.

  4. Викласти туди тісто і поставити паску в нагріту духовку. Випікати при температурі 150°C градусів протягом 60-90 хвилин. Готову паску охолодити і обережно вийнятии з форми.

  5. Глазур для паски: розігріти на невеликому вогні цукор, додати туди яйця і какао. Ретельно перемішати до утворення однорідної маси. Глазур охолодити і полити нею готові паски.