Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна плита борошно › Шоколадні капкейки "Ніжний шовк"
Шоколадні капкейки "Ніжний шовк"

Шоколадні капкейки "Ніжний шовк"

Капкейки - це дуже маленькі тістечка. Вони дослівно так і переводяться , як "чашковий торт " або навіть " торт для феї". Вони спеціально призначені для вживання однією людиною. Такі собі порційні тортики. Перші рецепти капкейків з'явилися ще у XVIII столітті. Ще однією особливістю їх вважається те, що часто кулінари прикрашають їх різними кондитерськими виробами. Наприклад, в нашому рецепті це буде декор із шоколаду. Хоча вони і дуже схожі на мафіни за зовнішнім виглядом, все ж принцип приготування в цих десертах різний. Це дуже легкий і приємний десерт як для звичайних домашніх посиденьок, так і для святкового столу.

Кількість порцій 14
Час приготування 30 хв

  1. 1. Борошно — 100 г.
  2. 2. Цукор — 180 г.
  3. 3. Молоко — 180 мл.
  4. 4. Вершкове масло — 160 г.
  5. 5. Яйце — 1 шт.
  6. 6. Какао — 65 г.
  7. 7. Розпушувач тіста — 1 ч. л.
  8. 8. Цукрова пудра — 200 г.
  9. 9. Паперові розетки для випічки (висота стінок 2,5 см., діаметр 5 см.) — 10 - 20 шт.
  10. 10. Шоколад (для декору) — 1 плитка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У посуд просіяти борошно, какао (30 г.) і розпушувач тіста. Додати цукровий пісок і нарізане кубиками розм'якшене вершкове масло (80 г.), Перемішати суміш лопаткою.

  2. Вбити яйце і влити тепле молоко (130 мл.), збити міксером до однорідного стану.

  3. Паперові розетки для випічки заповнити тістом на 1/2. Випікати вироби в розігрітій до 160°С духовці 18-20 хвилин (готовність первіряти дерев'яною зубочисткою).

  4. Приготувати крем. Збити цукрову пудру з розм'якшеним вершковим маслом. В результаті збивання утворюється крихта. Додати до маси просіяне какао і влити молоко.

  5. Збити крем міксером до однорідного стану. Наповнити кремом кондитерський шприц з наконечником зубчастого профілю. Відсадити крем на поверхню капкейків.

  6. За бажанням зробити декор з шоколаду. Шоколад подрібнити ножем і пересипати в целофановий пакет або одноразовий кондитерський мішок.

  7. Зав'язати на пакеті вузол і опустити в киплячу воду на 1-2 хвилини (або розтопити шоколад у мікрохвильовій печі).

  8. Обрізати куточок пакета і нанести бажаний візерунок на кулінарну стрічку (можна скористатися файлом або фольгою). Винести шоколад на холод до повного застигання.

  9. Капкейки декорувати шоколадом. Зберігати в холодильнику.