Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна вечеря › Шоколадний торт без випічки
Шоколадний торт без випічки

Шоколадний торт без випічки

Хочемо поділитися з вами рецептом такого чудового шоколадного торта без випічки. Даний рецепт сподобається тим, у кого є деякі проблеми з випічкою в духовці. Адже для приготування даного торта вам не буде потрібно пекти бісквіт. Основою торта нам послужить печиво савоярді. До речі, це бісквітне печиво і воно є основою для багатьох французьких десертів. Вже сама наявність цього печива в десерті предзнаменує королівський смак. Для приготування даного тортика вам не буде потрібно багато часу, проте смак страви буде неперевершений. Поєднавши шматочок такого торта з чашкою кави ви отримаєте неземне задоволення ввечері після важкого робочого дня.

Кількість порцій 4
Час приготування 95 хв

  1. 1. Печиво савоярді — 100 г.
  2. 2. Шоколад чорний — 170 г.
  3. 3. Ананас консервований — 0.5 банки
  4. 4. Сир Маскарпоне — 250 г.
  5. 5. Молоко — 100 мл.
  6. 6. Цукрова пудра — 1 ст. л.
  7. 7. Горіхи волоські — 70 г.
  8. 8. Вода кип'ячена — 200 мл.
  9. 9. Какао порошок — 1 ч. л.
  10. 10. Кава розчинна — 2 ч. л.
  11. 11. Лікер кавовий — 30 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку, щоб просочити печиво савоярді потрібно розчинну каву розвести в 200 мл. теплої води і додати кавовий лікер. Маскарпоне збити з молоком і цукровою пудрою. Плитку шоколаду з горіхами розтопити в мікрохвильовці. З'єднати з маскарпоне і розмішати до однорідності, щоб вийшов шоколадний крем. Поставити в холодильник для загустіння.

  2. Форму викласти пергаментом. Кожне печиво швидко занурити у кавову суміш і викласти на дно форми. Десерт поставити в холодильник, щоб добре просочився.

  3. Зверху довільно викласти нарізані шматочки ананаса, потім-крем. Посипати горіхами. Повторити шар з печивом і ананасом. Верхній шар - крем. Розрівняти його по поверхні і поставити торт у холодильник на декілька годин.

  4. Після цього звільнити торт від форми та готувати шоколадну стрічку. Для цього потрібно розтопити 70 г. шоколаду. Спочатку необхідно розтопити 2/3 від усієї кількості, а решту третину шоколаду додати у вже розтоплений шоколад. Розмішувати до тих пір, поки маса не стане абсолютно однорідної консистенції. Викласти шоколад у корнетики. Вирізати з пергаменту стрічку, рівну висоті і діаметру торта.

  5. Зробити довільне штрихування шоколадом на стрічці. Покласти стрічку в холодильник на 5 хвилин.

  6. Через 5 хвилин обернути торт стрічкою по всьому діаметру, шоколадом всередину, злегка притиснути і розгладити. Поставити торт в холодильник на півгодини. Зняти пергамент із застиглою стрічки, посипати верх какао.