Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна другі страви обід › Чилі кон карне з какао
Чилі кон карне з какао

Чилі кон карне з какао

Мексиканська пристрасть і техаський темперамент в одній страві. Ви вже заінтриговані? Представляємо Вашій увазі чилі кон карне або просто чилі – пекуча, пряна страва з подрібненого м'яса (традиційно використовують яловичину) і гострого перцю чилі. Ситно, насичено, ароматно. Ступінь пекучості та гостроти смаку можна регулювати кількістю і сортом перцю. Кулінарні традиції регіонів та особисті смакові переваги передбачають використання й інших компонентів. Існує і вегетаріанський варіант страви. У цьому випадку яловичину замінюють овочами і бобовими. «Секретними» інгредієнтами виступають мед, кориця, какао і шоколад. Саме вони роблять страву пікантною і неймовірно смачною.

Кількість порцій 6
Час приготування 120 хв

  1. 1. Яловичина — 750 г.
  2. 2. Олія оливкова — 3 ст. л.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Часник — 3 шт.
  5. 5. Перець чилі — 1 шт.
  6. 6. Перець червоний мелений — 2 ч. л.
  7. 7. Борошно пшеничне — 1 ст. л.
  8. 8. Бульйон м'ясний — 300 мл.
  9. 9. Помідори консервовані — 800 мл.
  10. 10. Пюре томатне — 3 ст. л.
  11. 11. Перець червоний стручковий — 1 шт.
  12. 12. Квасоля консервована — 400 г.
  13. 13. Какао — 1 ст. л.
  14. 14. Лайм — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. За допомогою комбайна м'ясо подрібнити у фарш. Поставити сковороду на вогонь, влити олію, розігріти, додати фарш, обсмажити, після - перекласти в каструлю.

  2. Подрібнити цибулю, висипати його в сковороду, де було м'ясо, обсмажити в цїй же олії до м'якості, після - додати подрібнений часник і перець чилі. Повернути на сковороду м'ясо, обсмажити на середньому вогні.

  3. Додати в сковороду борошно, потім влити бульйон, нарізані помідори і томатне пюре. Приправити, довести до кипіння, накрити зверху кришкою, тушкувати протягом 1 години, помішуючи кожні 10 хвилин.

  4. Додати в сковороду нарізані перці і какао. Тушкувати ще 30 хвилин. За 15 хвилин до кінця приготування додати сік лайма і висипати квасолю.