Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна плита закуски м'ясо › Курячий рулет
Курячий рулет

Курячий рулет

Так як куряче м'ясо - це дуже корисно і дієтично, то і страв існує дуже багато, в які додають це м'ясо. І якщо про кількість білка в цьому м'ясі знають всі, то маловідомий факт, що в ньому є глютамин, який покращує роботу нервової системи. Філе - це, напевно, найсмачніша частина курки. Цікавий факт, що в курячому м'ясі фосфору дуже багато. Тут воно не поступається навіть морепродуктам. Фахівці кажуть, що куряче м'ясо можна використовувати навіть як ліки. Його часто призначають в лікувальних дієтах при поліартриті і подагрі, виразці і діабеті. Тому приготувавши рулет із курячого філе, ви не тільки порадуєте своїх рідних смачною, а й корисною стравою.

Кількість порцій 8
Час приготування 95 хв

  1. 1. Куряче філе — 500 г.
  2. 2. Печериці — 200 г.
  3. 3. Цибуля — 100 г.
  4. 4. Консервована кукурудза — 150 г.
  5. 5. Яйця — 2 шт.
  6. 6. Сметана — 200 г.
  7. 7. Борошно — 2 ст. л.
  8. 8. Сир — 50 г.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
  11. 11. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю і гриби порізати маленькими шматочками (окремо).

  2. Цибулю обсмажити на сковороді 5 хвилин, періодично помішуючи.

  3. Додати гриби, перемішати і готувати на середньому вогні близько 20 хвилин. Посолити, поперчити.

  4. Сир натерти на крупній тертці.

  5. Змішати яйце зі сметаною, в масу додати сир і борошно. Посолити і перемішати.

  6. Куряче філе порізати на тонкі довгі пластини по всій довжині філе. Кожен шматочок відбити кухонним молотком, посолити, поперчити.

  7. Форму для запікання змастити маслом. Відкласти 1-2 невеликих пластинок філе. Решту пластинок філе розкласти поперек форми, щоб було застелене дно і щоб пластинки трохи звисали з країв форми.

  8. На дно вилити 1/3 частину заливки.

  9. Зверху заливки викласти гриби з цибулею.

  10. Зверху викласти відкладене філе.

  11. Вилити другу третину заливки.

  12. Зверху викласти кукурудзу і вилити заливку, яка залишилась.

  13. Загорнути звисаючі бічні пластинки філе всередину форми.

  14. Форму зверху накрити фольгою. Форму поставити в форму більшого розміру, яку на третину наповнити водою.

  15. Запікати протягом години при температурі 200°C.

  16. Далі зняти фольгу і готувати ще 15 хвилин.

  17. Подавати як в холодному, так і в гарячому вигляді.