Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна європейська весна › Курка в соусі барбекю з абрикосовим джемом
Курка в соусі барбекю з абрикосовим джемом

Курка в соусі барбекю з абрикосовим джемом

Курка і соус барбекю - це чудове поєднання. Соус надає курці легкий присмак димку, робить її більш пряною. А абрикосовий джем надає страві трохи солодкий, але незвичайний смак. Ви тільки уявіть, як смачно поєднується курка з таким змішаним смаком димку і солодощів. Думаємо, всім трохи набридли вже банальні і застарілі страви. Тут же, ми вам пропонуємо щось нове, те, що точно запам'ятається вам і вашим гостям. До того ж, курка виходить досить ситною, так що їсти її можна і як повноцінну страву.

Кількість порцій 8
Час приготування 80 хв

  1. 1. Олія оливкова — 1 ст.л.
  2. 2. Часник — 2 зуб.
  3. 3. Томати консервовані — 800 г
  4. 4. Джем абрикосовий — 100 г
  5. 5. Сіль — 2,5 ч.л.
  6. 6. Оцет бальзамічний — 1 ст.л.
  7. 7. Перець чорний мелений — 5 г
  8. 8. Курка — 1,8 кг
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 200°C градусів.

  2. Розігріти оливкову олію в невеликому сотейнику на середньому вогні. Додати подрібнений часник і готувати 1 хвилину. Потім додати томати, джем, оцет і половину солі і перцю. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 15 хвилин, поки соус злегка не загусне.

  3. Тим часом, порізати курку на шматки, промити під холодною водою і добре просушити паперовим рушником.

  4. Викласти у вогнетривку форму або на деко, посолити і поперчити рештою солі і перцю. Залити готовим соусом і поставити в духовку на 1 годину до готовності, 1 раз за час готування поливши соусом.

  5. Подавати страву гарячою із соусом.