Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна м'ясо літо › Чашушулі
Чашушулі

Чашушулі

Чашушулі – традиційна страва грузинської кухні, що готується з м'яса (найчастіше яловичини або телятини), тушкованого з овочами і спеціями в томатному соусі. Страва виходить досить гострою і пряною на рахунок використання великої кількості гострого перцю, хмелі-сунелі, коріандру, аджики. Неповторний смак страва отримує за рахунок тушкування м'яса спочатку у власному соку, потім в томатах. За традицією чашушулі готують в казані або каструлі з товстим дном. У такому випадку м'ясо залишиться м'яким і ніжним, при цьому не втрачаючи соковитість. Краще використовувати соковиті і стиглі помідори сливовидної форми. У Грузії чашушулі подають зі свіжим лавашем без будь-якого гарніру.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Яловичина — 600 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 7 ст. л.
  3. 3. Помідори — 200 г.
  4. 4. Часник — 1 шт.
  5. 5. Соус томатний — за смаком
  6. 6. Лавровий лист — 1 шт.
  7. 7. Кінза — 1 пучок
  8. 8. Базилік — 1 пучок
  9. 9. Шафран — за смаком
  10. 10. Коріандр мелений — за смаком
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Перець червоний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нарізати м'ясо кубиками. Часник, цибулю і зелень дрібно подрібнити.

  2. Помідори промити, розрізати на дві частини поперек, вичавити сік, м'якоть подрібнити.

  3. М'ясо з цибулею покласти в каструлю, влити 100 мл. води, поставити на вогонь, тушкувати до м'якості м'яса. Поступово додаючи гарячу воду.

  4. Додати м'якоть в каструлю, тушкувати до готовності. Висипати часник, зелень, додати спеції, томатний соус, посолити і поперчити. Прокип'ятити протягом 10 хвилин.

  5. Прибрати з вогню, накрити кришкою, дати настоятися 10-15 хвилин.