Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна випічка овочі весна › Морквяний кекс
Морквяний кекс

Морквяний кекс

Сьогодні пропонуємо Вам спекти такий незвичайний варіант випічки – морквяний кекс. Чому морквяний? Корисна яскраво помаранчева морква славиться на багатий вміст каротину, необхідного для нашого зору і підтримки імунної системи, а також цілого комплексу вітамінів: А, групи В, С і Е. Цей овоч настільки хороший, що в 1991 році Євросоюз і зокрема Португалія, де дуже люблять готувати морквяний джем, оголосили його фруктом. Ніжне, злегка «мокре» тісто тане в роті, а приємний аромат свіжої випічки порадує всіх домочадців. Тісто можна розливати по порційних формочках, при цьому виходять маленькі кексики, а можна зробити великий сімейний пиріг. Приємного Вам чаювання.

Кількість порцій 6
Час приготування 70 хв

  1. 1. Цукор — 100 г.
  2. 2. Яйце куряче — 2 шт.
  3. 3. Борошно пшеничне — 100 г.
  4. 4. Розпушувач — 10 г.
  5. 5. Олія рослинна — 70 мл.
  6. 6. Морква — 300 г.
  7. 7. Пудра цукрова — 20 г.
  8. 8. Масло вершкове — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Моркву помити, очистити і натерти на дрібній тертці. Потім подрібнити цю суміш у блендері. Змішати яйця з цукром і збити. Додати до яєчної суміші просіяне борошно.

  2. Потім в тісто додати моркву і рослинну олію, довести до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 180°C. Вилити тісто у форму, поставити в духовку і випікати близько 45-50 хвилин. Готовий кекс посипати цукровою пудрою.