Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна цукор осінь › Карамельний соус
Карамельний соус

Карамельний соус

Приготувати десерт - це дуже відповідальна справа, але скажемо відверто, що не менш відповідальна справа приготувати правильний соус до цього самого десерту. Тому сьогодні ми з радістю готові вам представити рецепт приготування карамельного соусу. Цей солодкий соус відмінно підійде майже до всіх десертів, млинців і оладок, сирників, фруктових десертів, морозива. До речі, цей смачний, солодкий, густий соус з вершково-масляним ароматом можна використовувати замість згущеного молока. За смаком він нагадує смак цукерок «Іриска». Смак соусу безпосередньо залежить від того, до якого кольору доведена карамель. Якщо довести карамель до червоно-коричневого кольору, то соус трішки буде гірчити, втім це на любителя.

Кількість порцій 10
Час приготування 15 хв

  1. 1. Мед — 0,5 склянки
  2. 2. Вершкове масло — 50 г.
  3. 3. Коричневий цукор — 150 г.
  4. 4. Згущене молоко — 1 банка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У каструлі змішати до однорідної маси мед, вершкове масло і коричневий цукор.

  2. Поставити на вогонь і довести до кипіння, помішуючи кип'ятити близько 2 хвилин.

  3. У масу додати згущене молоко, перемішати і тримати на вогні ще 1-2 хвилини до загустіння.

  4. Потім вилити в скляну ємність і зберігати в холодильнику до моменту використання.

  5. Подавати з фруктами або з пирогом.