![Паска великодня](https://img2.zakaz.ua/upload.version_1.0.6407de329b1f183ae15a1af892b3ad43.350x350.jpeg)
Паска великодня
- 1. Борошно — 900 г.
- 2. Дріжджі — 50 г.
- 3. Молоко — 300 мл.
- 4. Вершкове масло — 100 г.
- 5. Яєчний жовток — 10 шт.
- 6. Цукор — 250 г.
- 7. Сіль — 1 дрібка
- 8. Родзинки — 100 г.
- 9. Цукати — 25 г.
- 10. Коньяк — 25 г.
- 11. Цедра лимону — 1 шт.
- 12. Кардамон — 1 ч. л.
- 13. Мускатний горіх — 0,5 ч. л.
- 14. Шафранова настоянка — 1 ч. л.
- 15. Ванільный цукор — 1 шт.
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
У половині склянки киплячого молока заварити 100 г. борошна, швидко розмішавши дерев'яною ложкою до отримання еластичної маси. Дріжджі розвести в половині склянки теплуватого молока і додати до завареного в молоці борошна. Каструлю з дріжджовую сумішшю накрити і залишити підходити на 1 годину або більше.
Приготувати здобну заливку: 9.5 жовтків розтерти до білого кольору з цукром і сіллю (половинку жовтка залишити для змащування пасок). У дріжджову суміш влити половину здобної заливки, додати 250 г. борошна, вимісити і дати підійти протягом 1 години, потім долити другу половину здобної заливки, додати 500 г. борошна і місити тісто, поки воно не відставатиме від рук.
У готове тісто поступово, невеликими порціями, вливати тепле розтоплене вершкове масло, вмішуючи кожну порцію масла в тісто руками. Потім в тісто додати прянощі, коньяк і дати тісту підійти вдруге.
Після вторинного підйому тіста осадити його до первинного положення, додати в нього 2/3 цукатів та родзинок (попередньо обвалявши родзинки і цукати в борошні, щоб вони рівномірно розподілилися по всьому об'єму паски, а не осіли на дні) і дати тісту в 3-й раз підійти.
Тісто розділити на 2 частини, укласти в форми, викладені змащеним маслом папером для випічки (форма повинна бути заповнена тістом до половини). Найкраще для випічки пасок підходять роз'ємні форми. Зверху тісто посипати рештою родзинок і цукатів.
Дати тісту піднятися, щоб воно займало 2/3 форми, і змастити зверху яєчним жовтком (в яєчний жовток додати половину чайної ложки води). Паски випікати в добре розігрітій духовці близько 45 хвилин при невеликій температурі (170-175°C). Готовність паски перевірити дерев'яною паличкою. Якщо паличка суха - паска готова. Зверху паску можна змастити білковою або вершковою глазур'ю і прикрасити цукровою стружкою і фігурками з цукру або марципану.