Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна випічка зима › Торт "Мурашник"
Торт "Мурашник"

Торт "Мурашник"

Буває, іноді дивишся рецепт - і неначе відразу поринаєш у спогади з дитинства. Згадуєш до дрібниць смак тієї страви, і тебе зохоплюють приємні хвилини з минулого. Але час минув, і ми в змозі самі приготувати ту чи іншу страву. Це можна сказати про наш наступний рецепт торта "Мурашник". Він цікавий не тільки своїми смаковими особливостями, а й формою. Він дійсно нагадує невеликий мурашник. Погодьтеся, це дуже цікава ідея для дитячого свята. Ваші дітки будуть у захваті від такого цікавого десерту з незвичайною формою. Та й дорослим він теж сподобається. Такий смачний торт не може бути непоміченим.

Кількість порцій 8
Час приготування 90 хв

  1. 1. Борошно — 530 г.
  2. 2. Цукор — 80 г.
  3. 3. Сметана — 200 г.
  4. 4. Маргарин — 200 г.
  5. 5. Сіль — 3 г.
  6. 6. Сода — 4 г.
  7. 7. Молоко згущене (варене) — 400 г.
  8. 8. Масло вершкове — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Просіяти борошно. Додати до нього маргарин, цукор, сметану та все перемішати. Замісити тісто. Пропустити тісто через м'ясорубку. І викласти його на деко. Запікати при 180°С до золотистого кольору.

  2. Поки печеться тісто, приготувати крем: в миску покласти масло, відкрити варене згущене молоко. Збити масло зі згущеним молоком до однорідної маси.

  3. Готове печиво перекласти до миски та подрібнити товкмачкою. Будуть не тільки крупинки, але й крихти, не потрібно лякатися, вони тільки сприяють скріпленню торту в результаті.

  4. Вилити до крихт крем. Все ретельно перемішати. Взяти велику гладеньку тарілку та викласти торт гіркою.

  5. Поставити торт до холодильнику на 3 години - щоб торт "схопився". Краще на ніч.