Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна середній блендер другі страви › Різотто з буряка з козячим сиром
Різотто з буряка з козячим сиром

Різотто з буряка з козячим сиром

Головна фішка італійського різотто — консистенція. Ніжна, кремова страва, але при цьому не з розвареними крупинками рису істотно відрізняється від плову і рисового пудингу. Пропонуємо скористатися порадами шеф-кухаря Іллі Сьоміна і приготувати його за всіма правилами. Цей варіант різотто потішить незвичайним смаком і красивим кольором, а ще наявність буряка робить його ще кориснішим.

Кількість порцій 2
Час приготування 60 хв

  1. 1. Крильця курячі — 300г
  2. 2. Лист лавровий — 1шт
  3. 3. Морква — 1шт
  4. 4. Цибуля — 2шт
  5. 5. Перець духмяний — 3г
  6. 6. Перец чорний — 3г
  7. 7. Вода — 1500мл
  8. 8. Рис сорту арборіо — 200г
  9. 9. Бульйон — 750мл
  10. 10. Буряк — 3шт
  11. 11. Кріп — за смаком
  12. 12. Оцет бальзамічний — 15г
  13. 13. Вино (сухе біле) — 100г
  14. 14. Вершкове масло — 120г
  15. 15. Сир козячий — 200г
  16. 16. Пармезан — 50г
  17. 17. Часник — 3головки
  18. 18. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Зваріть бульйон. (В кастрюлю покласти курячі крильця, лавровий лист, моркву, 1 цибулину, духмяний та чорний перець, додати 1500мл води, варити 60 хвилин).

  2. Запечіть буряк заздалегідь, коли він охолоне, почистіть від шкірки. Одну штуку подрібніть кубиками, а з інших зробіть пюре в блендері.

  3. Підсмажте на 60 г вершкового масла часник з цибулею. Всипте рис арборіо і добре перемішайте.

  4. Влийте вино і поступово випаріть.

  5. Потроху підливайте підігрітий бульйон, ретельно перемішуючи різотто.

  6. Введіть буряк, влийте оцет, поперчіть і посоліть. Коли все добре прогріється, покладіть масло, що залишилося, і тертий пармезан, добре перемішайте.

  7. Залиште на пару хвилин, не відкриваючи кришку, насипте в тарілки, посипте сиром і кропом.