Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна легкий соус осінь › Бурякова ікра
Бурякова ікра

Бурякова ікра

Бурякова ікра - це дуже смачна закуска, особливо вона хороша в період посту. Вважається, що така закуска виникла вперше на нашій рідній Україні. Адже, буряк на Україні дуже шанують і готують з нього різні страви. Бурякова ікра - це дуже смачна і корисна страва. Таку ікру добре робити і влітку, і взимку. Її дуже добре намазувати на білий хліб. Можна до неї також подати дрібно посічену зелень. А користь буряків полягає в наявності в них дуже багатьох вітамінів і мінералів. У першу чергу, страви з буряка варто вживати тим у кого низький гемоглобін і проблеми з серцем. Буряк ще дуже добре впливає на роботу шлунково-кишкового тракту. Це, звичайно ж, не всі переваги буряків.

Кількість порцій 2
Час приготування 20 хв

  1. 1. Буряк — 4 шт.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  3. 3. Томатна паста — 80 г.
  4. 4. Духмяний горошок — 4 шт.
  5. 5. Лавровий лист — 2 шт.
  6. 6. Часник — 3 зубчика
  7. 7. Оливкова олія — за смаком
  8. 8. Вода — 3 ст. л.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У сковороду налити оливкову олію і спасерувати подрібнену цибулю. Додати запашний горошок, лавровий лист. Влити томатну пасту і трохи припустити, з додаванням 2-3 ст. ложок води. Додати тертий буряк. І тушкувати все разом, постійно помішуючи хвилин 10-15. Посолити і поперчити.

  2. Вимкнути, додати дрібно посічений часник. Остудити.

  3. Подавати в холодному вигляді з чорним хлібом або хлібцями.