Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна плита європейська випічка › Булочки с капустяного тіста
Булочки с капустяного тіста

Булочки с капустяного тіста

Ці булочки трохи схожі на пиріжки із капустою. Тільки в нашому рецепті капуста виступає не як начинка, а одна зі складових тіста. Трохи незвично, правда? Але таким чином виходить надзвичайно смачні булочки. Завдяки тому, що капуста в цій страві знаходиться в самому тісті, булочки виходять дуже м'які на смак. Крім того, свіжа капуста містить в собі багато різних вітамінів. Наприклад, вітамін С, хоча це і дивно. Крім цього, організм, щоб перетравити капусту, витрачає досить багато енергії, тому капуста ще й продукт дієтичний. Вона, так би мовити, компенсує те, що тісто достатньо калорійне. Такими булочками приємно поласувати на роботі чи у школі.

Кількість порцій 4
Час приготування 240 хв

  1. 1. Капуста білокачанна — 250 г.
  2. 2. Борошно пшеничне — 360 г.
  3. 3. Зубчик часнику — 1 шт.
  4. 4. Дріжджі сухі — 5 г.
  5. 5. Олія оливкова — 45 г.
  6. 6. Сіль — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно нашинкувати дуже дрібно капусту. Обсмажити на розігрітій оливковій олії до мякості з цілим зубчиком часнику. Приблизно хвилин 10-15. Капуста готова. Поставити її охолоджуватися. Потім потрібно приготувати тісто. В теплій воді розвести дріжджі. Та поставити їх на хвилин 10 в тепле місце.

  2. В підходящу ємність додати просіяне борошно та сіль. Викласти дріжджі. Замісити тісто. В тісто додати капусту, що охолола та вимісити тісто руками. Борошна може бути потрібно трохи більше.

  3. Накрити рушником та відправити в тепле місце на 1,5 години. Тісто повинне збільшитися удвічі. Взяти тісто і сформувати ковбаску. Поділити її на рівні шматочки. Повинно вийти 8 шматочків.

  4. Сформувати колобки та викласти у форму для випікання. Накрити рушником та відправити у тепле місце ще на 30 хвилин. Тепер колобки готові до випікання. Відправити в гарячу духовку, розігріту до 210-220°C, до легкої золотистої скоринки. Булочки готові.