Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна легкий російська борошно › Ананасова шарлотка
Ананасова шарлотка

Ананасова шарлотка

Як відомо, шарлотка, - це швидкий пиріг з яблуками. Саме вони є начинкою в класичному варіанті цього пирога. Вперше шарлотку почали готувати у Франції. Хоча старовинний рецепт був запозичений у англійців. І все таки, і перші, і другі готували пиріг саме з яблуками. Шарлотка досить популярна, тому що її дуже просто готувати. Навіть якщо ви раніше нічого не випікали, ви запросто можете почати свій кулінарний шлях з цього десерту. Ваші рідні будуть приємно здивовані, тим більше якщо прикрасити випічку ананасами, які теж внесуть свою смакову лепту в цю страву.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 200 г.
  2. 2. Цукор — 200 г.
  3. 3. Яблука — 2 шт.
  4. 4. Ананас консервований — 300 г.
  5. 5. Яйце куряче — 3 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Білки відокремити від жовтків. Білки збити з половиною цукру, жовтки також розтерти з половиною цукру. Змішати білки з жовтків в загальній мисці. Окремо просіяти борошно, додати до білків і жовтків в миску. Консистенція тіста повинна бути як густа сметана.

  2. Форму для випікання змастити маслом, викласти нарізані на шматочки яблука і ананаси. Зверху фруктів викласти тісто, розподілити по всій площі форми.

  3. Розігріти духовку до 180°C, протягом 40 хвилин випікати шарлотку.