Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сніданок плита вечірка зима › Печені яблука з карамеллю, горіхами, медом і вершками
Печені яблука з карамеллю, горіхами, медом і вершками

Печені яблука з карамеллю, горіхами, медом і вершками

Цей десерт дуже незвичайний і простий одночасно і має всі шанси стати улюбленим супер-героєм на вашій кухні. Печені яблука з карамеллю, горіхами, медом і вершками подарують вам не тільки насолоду від їжі, але і заряд енергії і вітамінів. А готувати їх одне задоволення, адже не потрібно бруднити руки в жирні інгредієнти. Ви спокійно можете готувати цей десерт і дивитися фільм у цей же час. Яблука подарують вам хорошу порцію необхідного організму заліза, горіхи зроблять кращою вашу пам'ять, мед зміцнить імунітет, а карамель прикрасить всю цю смакоту. Запечені яблука можуть стати відмінним шкільним обідом для дітей.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Яблука — 2 шт.
  2. 2. Масло вершкове — 10 г.
  3. 3. Цукор — 50 г.
  4. 4. Горіхи волоські — 50 г.
  5. 5. Вершки 33-35% — 50 мл.
  6. 6. Мед — 30 г.
  7. 7. Кориця мелена — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 200°C градусів. Яблука помити, почистити, видалити серцевину. У сотейнику на повільному вогні розтопити масло, додати чайну ложку цукру, покласти зверху яблука. Готувати близько 3-5 хвилин, а потім покласти сотейник в розігріту духовку на 15 хвилин.

  2. У цей час цукор (50 г.) висипати на сковорідку і підігрівати, поки він не почне набувати коричневого кольору. Необхідно весь час помішувати, інакше цукор може підгоріти. Готувати 1-2 хвилини, поки цукор не перетвориться на карамель.

  3. Вогонь вимкнути, а до карамелі додати горіхи і відразу ж їх перемішати, щоб усі горішки були вкриті карамеллю. Перекласти карамелізовані горіхи на тарілку і дати охолонути протягом 10 хвилин. Вінчиком змішати вершки з медом, і довести суміш до однорідної консистенції.

  4. Викласти яблука на тарілки, полити медовими вершками, посипати невеликою кількістю кориці і в серединки вкласти карамелізовані горіхи.