Запечена яловичина з лимонно-трав'яною скоринкою і овочами
М'ясо з овочами - це завжди смачно. Просочена соком овочів яловичина виходить м'яка і соковита. До запікання в духовці шматки м'яса можна попередньо обсмажувати на сковорідці протягом 3-5 хвилин із кожного боку до скоринки. Необхідно вибирати однакові по товщині шматки, інакше м'ясо приготується нерівномірно. Для запікання краще брати м'ясо з вкрапленнями жиру. Дуже смачним і ароматним виходить м'ясо на кістці. Використання не зовсім звичайних овочів в результаті вас тільки порадує. При нестачі лимона добавка цедри апельсина цілком прийнятна. Така запечена яловичина - досить незвичайне і цікаве блюдо, щоб бути в центрі святкового столу.
- 1. Петрушка — 50 г.
- 2. Олія оливкова — 1 ст. л.
- 3. Часник — 2,5 шт.
- 4. Цедра лимонна — 1 ч. л.
- 5. Перець чорний мелений — 0,25 ч. л.
- 6. Картопля — 225 г.
- 7. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- 8. Морква — 225 г.
- 9. Цукіні — 1 шт.
- 10. Яловичина — 700 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Духовку розігріти до 160°C. У миску вилити половину оливкової олії, додати посічену петрушку, подрібнений часник, натерту цедру і чорний перець. Перемішати. Половину суміші перелити в іншу миску. У миску із сумішшю, що залишилась, долити оливкову олію, перемішати, висипати дрібно нарізані овочі, перемішати.
Натерти м'ясо другою половиною суміші, яка була спочатку відокремлена. Викласти м'ясо на деко, навколо розкласти всі овочі, окрім цукіні.
Поставити в духовку на 105 хвилин, після чого накрити зверху м'ясо фольгою. Готувати ще 15-20 хвилин. Додати температуру до 220°C, додати на деко цукіні, готувати ще 15-20 хвилин.