![Яєчний хліб хала](https://img3.zakaz.ua/upload.version_1.0.337fef655b324e82e45e420c5dfd1c62.350x350.jpeg)
Яєчний хліб хала
Хала - це єврейська святкова випічка, білий хліб особливої форми, який євреї їдять у шаббат. Шаббат - це сьомий день тижня (у євреїв це субота). Цікаво, що спочатку "хала" називали ту частину тіста, яку відокремлювали при випічці хлібобулочних виробів і віддавали священику як жертвопринесення. Цю випічку роблять продовгуватої форми у вигляді косички, яку можна сплести не тільки з трьох джгутиків, як рекомендується в запропонованому рецепті, а з такої кількості джгутиків, яка Вам здається оптимальною. Традиційне тісто для хали - здобне дріжджове. Замість маку для присипки можна використовувати насіння кунжуту. Хала повинна вийти м'якою, повітряною і дуже ніжною.
- 1. Борошно пшеничне — 300 г.
- 2. Цукор — 2 ч. л.
- 3. Сіль — за смаком
- 4. Дріжджі сухі — за смаком
- 5. Масло вершкове — 1,5 ст. л.
- 6. Вода — 5,5 ст. л.
- 7. Яйце куряче — 2 шт.
- 8. Мак — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Розтопити вершкове масло на водяній бані, влити в миску з борошном, дріжджами, цукром і сіллю. Поступово вливати воду, постійно помішуючи. Вбити 1 яйце і 1 яєчний білок, замісити тісто.
Форму змастити шматочком вершкового масла, викласти тісто в неї, залишити на 1 годину.
Тісто розділити на 3 частини, кожну скачати в ковбаску, сплести косичку. Накрити зверху її плівкою і залишити на 1 годину.
Духовку розігріти до температури 200°С. Змастити деко вершковим маслом. Викласти косичку. Змастити зверху косичку збитим яєчним жовтком. Просипати зверху маком, поставити в духовку деко на 35-40 хвилин.