Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід європейська картопля вегетаріанські страви › Теплий картопляний салат із маслинами та перцями
Теплий картопляний салат із маслинами та перцями

Теплий картопляний салат із маслинами та перцями

Теплі салати зазвичай часто прирівнюють до легкого гарніру. Тому що компоненти в них досить ситні. Як, наприклад, у нашому салаті з картоплі і маслин. Адже картопля вже сама по собі ситна. Тому навіть такий салат можна подавати як повноцінну страву. Маслини ж надають певну вишуканість цій страві, роблять картоплю не таким вже сухою і давкою. Ну і звичайно ж перець, солодкий перець, який несе літню свіжість і соковитість у будь-яку пору року. Заправивши все це часником і оцтом, виходить дуже смачний насичений салат. Він сподобається всім вашим гостям. А вже тим більше вашим рідним - якщо таку страву ви робите до сімейної вечері.

Кількість порцій 6
Час приготування 45 хв

  1. 1. Часник — 3 зуб.
  2. 2. Оцет — 30 мл.
  3. 3. Олія оливкова — 40 мл.
  4. 4. Картопля — 1,4 кг.
  5. 5. Перець консервований — 110 г.
  6. 6. Петрушка — 60 г.
  7. 7. Маслини — 40 г.
  8. 8. Перець чилі — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім злити воду, охолодити картоплю, очистити і нарізати кубиками або скибочками. Часник очистити від лушпиння і подрібнити. Петрушку помити, просушити, подрібнити.

  2. Маслини дрібно нарізати. Часник в невеликій мисці змішати з сіллю, оцтом, чилі, перцем, оливковою олією. Дуже добре перемішати. Полити картоплю заправкою, додати солодкий перець, петрушку, маслини. Обережно перемішати салат і подавати.