Торт "Вишневий сад"
- 1. Чорний шоколад — 200 г
- 2. Вершкове масло — 200 г
- 3. Яйця — 7 шт.
- 4. Цукор — 350 г
- 5. Борошно — 250-300 г
- 6. Крохмаль — 100 г
- 7. Панірувальні сухарі — 100 г
- 8. Ванільний цукор — 2 ч.л.
- 9. Розпушувач — 2 ч.л.
- 10. Вишня (свіжа свіжеморожена) — 500 г
- 11. Сметана — 500 г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Шоколад розламайте на шматочки і розтопіть на водяній бані.
Вершковому маслу дайте трохи полежати при кімнатній температурі, а потім розітріть з цукром (150 г) і ванільним цукром.
Жовтки відділіть від білків (білки поки що помістіть в холодильник) і додайте жовтки до масла, все добре перемішайте.
Додайте розтоплений шоколад, ще раз перемішайте.
Введіть крохмаль, перемішайте.
Слідом додайте панірувальні сухарі і ще раз перемішайте.
Просійте до цієї суміші борошно і розпушувач, перемішайте отримане тісто.
Духовку розігрійте до 180°C.
Білки збийте до появи досить стійкою білої піни.
Обережно з'єднайте білки з тестом, щоб вони не осіли.
Форму змастіть маслом і викладіть половину отримав тесту. Випікайте в розігрітій духовці близько 25-30 хвилин. В такий самий спосіб спечіть другий корж.
Кожен з отриманих коржів розріжте по горизонталі на дві частини, таким чином вийде чотири коржі.
Для крему сметану збийте з цукром (200 г).
З вишні видаліть кісточки. Якщо вона заморожена, дайте їй розморозити й злийте сік.
Змастіть перший корж сметанним кремом, накрийте другим коржем і знову нанесіть шар крему.
На другий корж викладіть вишню, накрийте третім коржем і змастіть кремом, після чого накрийте його останнім четвертим коржем.
Прикрасити торт можна за смаком, наприклад, збитими вершками, шоколадною стружкою або кондитерської посипкою, коктейльними вишнями.