Телятина з йогуртом по-турецьки
Однією з найвідоміших у світі національних кухонь вважається турецька. У зв'язку із забороною вживання м'яса свинини, різні м'ясні страви в Туреччині готують з телятини, баранини. Телятина відома всім своїм ніжним, соковитим м'ясом, яке тане у роті. Що ж може бути спільного між м'ясом і солодким молочним продуктом зі шматочками фруктів? У турецькій кухні йогурт – один з найпопулярніших продуктів. Його не тільки п'ють на сніданок, але і подають в якості соусів або заправки до м'ясних страв. Виходить дуже смачно і пікантно. А все тому, що йогурт необхідно трохи загасити у вершковому маслі зі спеціями. А потім – додати скибочки телятини. Спробуйте.
- 1. Телятина — 200 г.
- 2. Печериці — 4 шт.
- 3. Вершкове масло — за смаком
- 4. Борошно — 1 ст. л.
- 5. Вершки — 40 г.
- 6. Йогурт — 50 г.
- 7. Цибуля ріпчаста — 50 г.
- 8. Сіль — за смаком
- 9. Чорний мелений перець — за смаком
- 10. Червоний мелений перець — за смаком
- 11. Зелень — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
М'ясо промити й нарізати скибочками. Печериці промити, обсушити і нарізати. Цибулю очистити і нарізати.
Розігріти сковороду з вершковим маслом і швидко обсмажити м'ясо до золотистої скоринки. Приправити сіллю і перцем.
На іншій сковороді обсмажити на вершковому маслі цибулю і гриби. З'єднати з м'ясом.
Для соусу покласти на сковороду вершкове масло, додати борошно і злегка підсмажити. Влити вершки, трохи води і, помішуючи, довести до кипіння. Приправити сіллю, червоним перцем і повільно влити йогурт. Не доводячи до кипіння, підігріти.
Покласти м'ясо і гриби, добре перемішати.
В кінці додати дрібно насічену зелень.