Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Голубці

Голубці

На сьогодні існує дуже багато рецептів голубців. Це і голубці з грибами, і ледачі, і голубці з гречкою. Але ми з вами будемо готувати голубці класичні. Для цього нам буде потрібно морква, цибуля, рис, фарш і капустяні листя. Саме капустяні листя, тому що у народів Азії існує своя традиція приготування цієї страви. Там вони загортають приготований фарш у виноградне листя. Наша страва стане повноцінним поживним обідом, тому що в ньому присутні білки, завдяки наявності фаршу, корисні мікроелементи, які містяться в рисовій крупі і томатах, а також клітковина з овочів: цибулі, моркви, і капустяного листя. А якщо ще полити голубці сметаною, корисність цієї страви важко недооцінити.

Кількість порцій 3
Час приготування 90 хв

  1. 1. Фарш м'ясний — 500 г.
  2. 2. Рис — 500 г.
  3. 3. Морква — 2 шт.
  4. 4. Цибуля — 2 шт.
  5. 5. Капуста — 1 шт.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець — за смаком
  8. 8. Томатний сік — 500 мл.
  9. 9. Сметана — 1 ст. л.
  10. 10. Цукор — 1 ст. л.
  11. 11. Вершкове масло — 40 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відварити рис до напівготовності. Цибулю дрібно  нарізати, моркву натерти на тертці. Обсмажити все на рослинній олії, додати в кінці вершкове масло.

  2. До цієї суміші додати готовий рис, потім посолити та поперчити. Фарш готовий.

  3. Потім потрібно готувати капустяне листя. Для цього ножем вирізати в капусті качан, потім опустити її в киплячу воду на 5-10 хвилин, довести до кипіння і знімати листя поступово ложкою. На відвареному листі зрізати гострим ножем потовщення біля основи листка.

  4. Покласти на листок фарш та згорнути конвертом. Швом донизу вкласти у каструлю.

  5. Підготувати підливу для голубців. Для цього потрібно цибулю нарізати, моркву дрібно натерти, обсмажити на рослинній олії, додати сметану, розмішати, потім поступово влити томат, посолити, додати ложку цукру, довести до кипіння, зменшити вогонь, трохи потушити. Полити готовою підливою голубці та готувати до кипіння.