Страчателла
- 1. Куряче м'ясо (стегенця) — 450 г.
- 2. Морква — 1 шт.
- 3. Стебло селери — 2 шт.
- 4. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- 5. Яйце — 3 шт.
- 6. Твердий сир (Пармезан) — 50 г.
- 7. Твердий сир (Гауда) — 30 г.
- 8. Манна крупа — 25 г.
- 9. Мускатний горіх (мелений) — 4 г.
- 10. Петрушка — 30 г.
- 11. Сіль — за смаком
- 12. Чорний мелений перець — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно приготувати курячий бульйон. Для цього взяти куряче м'ясо (стегенця) покласти до кастрюлі та залити водою (2 л.). Коли бульйон закипить потрібно до нього додати порізану великими шматками моркву, стебло селери, ріпчасту цибулю (цілу). Кришку з кастрюлі краще зняти. Під кришкою бульйон почне сильно кипіти, а постійно контролювати силу кипіння не зручно. Варити бульйон потрібно 1 годину. Готовий бульйон процідити, а овочі видалити.
В окрему посудину відлити 200 г. бульйону та поставити в холодильник. Бульйон (1,1 л.) налити в кастрюлю та довести до кипіння. Тим часом твердий сир (Пармезан) натерти на дрібній тертці.
В окремій посудині збити яйця. До яєць долити бульйон з холодильника (200 г.). Додати манну крупу та мускатний горіх. Все ретельно перемішати. Слідом за цим викласти твердий натертий сир (Пармезан) та дрібно порізану зелень петрушки. Знову усе перемішати.
До киплячого бульйону поступово залити яєчну суміш, при цьому постійно помішувати вінчиком. Потім на великому вогні довести до кипіння, продовжуючи перемішувати вінчиком. Коли суп закипить, вогонь зменшити та варити 5 хвилин. Час від часу помішуючи ложкою, щоб манна крупа не пристала до дна. Приправити сіллю та чорним меленим перцем за смаком. Зварений ще гарячий суп розлити в порційні тарілки, посипати твердим сиром (Пармезан), посередині викласти гірку тертого твердого сиру (Гауда) та посипати подрібненою зеленню петрушки. Суп страчателла готовий.